Забавные цитаты Бойко Борисова




Забавные цитаты Бойко Борисова


…а также фразы и высказывания в СМИ.

Хорошая помощь для тех, кто решил серьезно заняться изучением болгарского языка и при случае готов их выучить и блеснуть своей оригинальностью и знанием политики, интеллектом при любом удобном случае, чтобы красиво и с юмором поддержать беседу.

Забавные цитаты Бойко Борисова, топ-30 самых влиятельных болгар
Экцентричный Б.Б. входит в топ-30 самых влиятельных болгар

По своей клоунаде, позерству,одиозности и спонтанности с экцентризмом премьер-министр Болгарии господин Бойко Борисов может вполне соревноваться как  с Д. А. Медведьевым, так и с В. В. Жириновским и Черномырдиным.

— Това са фактите
— Властта ни е дал народът, днес му я връщаме …

Это факты…Власть дал нам народ, сегодня мы её возвращаем. 

Забавные цитаты Бойко Борисова, бойко борисов
Забавные цитаты Бойко Борисова

(20.02.2013 — Правительство Болгарии под руководством опального Бойко Борисова подает в  отставку).

— Аз съм фонтанът, Сергей Дмитриевич — падащата баня отсреща…

Я — фонтан, Сергей Дмитреевич — падая напротив ванной комнаты.

Забавные цитаты Бойко Борисова
Забавные цитаты Бойко Борисова конкурента Черномырдина, Жириновского и Медведьева

— Мойте «кучета» са страхотни, но са точно като българите — трябва здраво да се държат…

Мои «собаки» классные, но точно такие же как болгары — нужно будет хорошо — будут держать

Забавные цитаты Бойко Борисова, бойко борисов
Забавные цитаты Бойко Борисова

— Всяка държава, която е закъсала и иска помощи, ако преведе пенсиите и заплатите такива, каквито са в България, веднага ще си оправи дефицита. Да направят пенсиите каквито са в България и след една-две години ще тръгнат нагоре…

Любая страна, которая в беде и которой нужна помощь, если переведет пенсии и зарплаты такие же, какие в Болгарии, всегда будет исправлять дефицит. Сделает такие же пенсии как в Болгарии и после одного-двух лет они пойдут вверх…

— Това да мачкаш Цветанов е все едно с голо дупе таралеж да мачкаш…

Это лысеющий Цветанов одно и тоже, что голая задница лысеющего ежа.

Забавные цитаты Бойко Борисова, бойко борисов
Забавные цитаты Бойко Борисова. Богарский Дед Мороз (ББ) шутит очень остро по поводу лысин

— Нищо няма да се случи, ако не ме дразните. Продължавайте така и може да подпишем на инат.

Ничего не случится, если вы меня дразнить не будете. Продоложайте дальше так и может мы подпишем что-то другое.

— Повярвайте ми, ние можехме много повече кирливи ризи да извадиме за тях, отколкото те за госпожа Румяна Желева. Госпожа Желева е един утвърден специалист, професор в Магдебургския университет в Германия, четири години евродепутат, но беше омаскарена по един безобразен начин.

Поверьте мне, мы можем разобрать более грязное белье про нее, чем про госпожу Румяну Желеву. Госпожа Желева, один из признаных специалистов, профессор в Магдебургском унверситете в Германии, 4 года евродепутат, но была облита грязью по одному недостойному поведению.

— Знаете ли как правиме в момента конкурсите за автомагистрала «Тракия»? Взели сме един немец в агенция «Пътища», господин Шолер, не знам дали е тука, който да наблюдава, само искам да наблюдава. Във военно министерство камери 24 часа наблюдават някой да не пипне, да не отвори, да види листчетата! Като в «Биг Брадър» сме! И комисията, отива — отваря: цена, време, който спечели, щото са европейски пари. Така правиме конкурсите в момента за инфраструктурните проекти! Камери 24 часа! Всеки може да отиде да погледне дали някой ходи да пипа листчетата!

Знаете ли что делаем в процессе конкурса автомагистрали «Тракия»? Мы взяли одного немца в агенство «Дороги», господина Шолера, не знаю что происходило тут с теми, которые наблюдали, только нужно наблюдать. В военном министерстве камеры 24 часа наблюдают никто не говори, не открывает, посмотрим листы! Мы как в «Большом Брате»! И комиссия, приходит  — открывает: цену, время, кто выйграл и что с европейскими деньгами. Такое происходит в конкурсах сейчас в инфраструктурных проектах! Камеры 24 часа! Любой может прити и посмотерть что кто-то приходил и трогал листы!

— Ако се реши да се проведе референдум и хората преценят България да се превърне в президентска република тогава може — сега не. На ключови места стоят хора на президента Първанов, особено в съдебна власт. Измества се тежестта. България е парламентарна република и отговорността се носи от премиера.

Если решим провести референдум и люди решат сделать Болгарию обратно в президенскую республику тогда можно — сейчас нет. На ключевых местах находятся люди президента Пырванова, особенно в судебной власти. Перемещаем тяжесть. Болгария это парламентарская республика и ответственность несет премьер.

 

— Наскоро ни разясниха какво е обръч, буре и каца, но истината е, че 42 от общинските фирми се управляват на квотен партиен принцип и оттам се хранят партиите.

Мне недавно объяснили, что такое обруч, ствол и баррель, но правда в том, что на 42 из муниципальных предприятий управление осуществляется на основе партийных квот, следовательно, партия съедает партию.

— Това може да е един от начините тройната коалицията през президентската власт да си гарантира, че за седем години няма да бъде преследвана за корупция от следващите, които ще дойдат на власт.

Это может быть одним из способов тройной коалиции в президентской власти, чтобы гарантировать, что за семь лет никто не будет подвергнут преследованию за коррупцию от следующих, кто прийдет к власти.

— Всичко това е парламентарна работа и президентът няма място в нея. Ако един ден аз имам властта да решавам, в комисията, която ще контролира дейността на тази агенция от 5 човека — трима ще бъдат на опозицията. Не може управляващите да бъдат контролирани от управляващи, защото властта е основният източник на корупция — заявка за прозрачност, в същото интервю.

Все это  парламентская работы и у президента нет имеет места в ней. Если в один день у меня есть право решать, в комитете, который будет осуществлять надзор за деятельностью агентства 5 человек — трое будут оппозицией. Не может быть управляющих будет контроь от управляющих, потому что власть является главным источником коррупции — заявление в прозрачности, в том же интервью.

— …Вече съм се променил и изкривил. Преди ми беше най-любимо да отида на мач на Левски на Герена. По къси гащи и да люпя семки. Сега вече въобще не ми се ходи там. Ето това вече в мен е пречупената нормалност.

….Сейчас меня изменили и исказили. Передо мной был самым любимым, пошел на матч Левски-Герена. В коротких штанишках и семечки поедал. Теперь я вообще не хочу туда. Теперь, когда я в искаженной нормальности.

— За разлика от фискалната политика — тази в земеделието и здравеопазването, политиката на правителството в областта на МВР е доказателство, че се работи — след един ден в който има опит за убийство на Манол Велев и престрелка с хора от Земунския клан, последвани от колективни изказвания, които да покрият бездействието по случаите на МВР, Медиапул, 12 юли 2007.

В отличие от бюджетной политики — этой из сельского хозяйства и здравоохранения, государственной политики правительства в области МВД является доказательством того, что есть работа — после одного дня, в который было покушение на убийство Манол Велев перестрелка с людьми из клана Земун, а затем последующих коллективных заявлений для покрытия бездействий в случаях работы МВР, Медиапуль, 12 июля 2007 года.

Забавные цитаты Бойко Борисова, бойко борисов дядо мраз
Забавные цитаты Бойко Борисова

— Знаете по колко подписа слагам на ден. Не се гордея от това, което е направила администрацията — в отговор на обвинения, че е сложил подписа си под неизгодна сделка с Христо Ковачки.

Знать, сколько подписей я подписываю в день? Я не горжусь тем, что администрация сделала — в ответ на обвинения, что он поставил свою подпись под невыгодное дело с Христо Ковачки.

— Считах, че МВР е едно добро министерство, но се е политизирало и започва да прилича на МВР от времето на ген. Атанасов.

Мы считаем, что МВД является одно из хороших министерством, но стало политизированным и начинает напоминать МВД времен с генерала Атанасова.

— Не е виновен този, който яде баницата, когато му е поправен законът така, за да може да изяде цялата баница, а ние да тичаме като гламави по улицата.

Не вините тех, кто ест баницу (пирог), когда он вносит изменения в закон с тем, чтобы быть в состоянии съесть весю баницу (пирог) целоком, а мы можем работать как главари улицы.

— Войната в Ирак е като пионерска игра в сравнение с това, което става по улиците у нас. Ако от началото на войната в Ирак са убити около 1800 човека, то в България само за една година по пътищата загиват над 1000.

Война в Ираке была как пионерская игра по сравнению с тем, что происходит на улицах у нас. Если с начала войны в Ираке погибли около 1800 человек, в Болгарии всего за один год на дороге погибают более 1000.

Бойко Борисов как часть болгарского юмора







Добавить комментарий